Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн вакцини CoronaVac / фото REUTERS

До України прибули ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac від компанії Sinovac Biotech.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на сторінці в Facebook.

За його словами, літак з вакцинами здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль" сьогодні ввечері.

Відео дня

Степанов нагадав, що Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн цієї вакцини, із яких 1,215 млн вже отримала.

Читайте такожУ Києві створили електронну мапу пунктів вакцинації від коронавірусу

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.
  • Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові, вакциною CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech та вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech, яка отримана в рамках глобальної ініціативи COVAX.
  • Крім того, у межах COVAX 23 квітня в Україну прибуло понад 367 тис. 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї.
  • У п'ятницю, 7 травня, заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив на брифінгу, що відсутність декларації з сімейним лікарем не є підставою для відмови у проведенні щеплення від COVID-19. У разі відмови у щепленні через відсутність декларації Ляшко закликав українців телефонувати на гарячу лінію НСЗУ або до контакт-центру МОЗ.
  • Утім, попри оголошення влади деяких столичних районів про доступність запису в чергу на вакцинацію від COVID-19 для всіх охочих, виявилося, що громадянам можуть відмовити у шансі на отримання щеплення за відсутності підписаної декларації з лікарем. Так, кореспондент УНІАН зателефонував для запису на вакцинацію в Оболонському районі Києва, однак жінка, яка не побажала представитися, заявила телефоном, що це неможливо, адже спочатку треба укласти декларацію з лікарем.