Скандальний митрополит УПЦ МП - любитель розкішних авто / фото УНІАН

Митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) у народі давно відомий як "Паша Мерседес". Для тих, хто не в курсі: таке прізвисько він отримав через свою любов до автомобілів марки Mercedes.

Журналісти "Обозревателя" розповіли, які розкішні авто "засвітив" московський священик та в які пов'язані з ними скандали втрапляв.

Свої "Мерси" Павло називав не розкішшю, а просто засобом пересування й необхідністю: мовляв, у нього болять суглоби та дошкуляє цукровий діабет.

Mercedes "Паші Мерседеса"

У різний час митрополит УПЦ МП Павло "засвітив" три "Мерси" - Mercedes-Benz GL 350 CDI 4MATIC, Mercedes-Benz V 220 CDI та Mercedes-Benz S 500 4MATIC. 

Журналісти нагадали, що на Mercedes-Benz GL 350 CDI 4MATIC "Паша Мерседес" намагався вивезти ікони в Молдову у жовтні 2022 року. 

На цьому авто він намагався вивезти за кордон церковне майно

Mercedes-Benz S 500 4MATIC – автомобіль, у якому Павла бачили найчастіше. На сьогодні на сайті офіційного дилера в Києві та області вартість такого авто сягає 6,3 млн грн. На такому авто він залишав територію Лаври після оголошення йому підозри 1 квітня. 

На цьому ж авто його водій порушував ПДР. Тоді до копів вийшов із салону машини Павло й відповів на їхню репліку про порушення правил дорожнього руху: "Нічого, слава Богу". Й авто одразу поїхало, документи правоохоронцям так ніхто й не показав.

Які ще скандали пов'язані з розкішними авто митрополита УПЦ МП?

У 2011 році Павло назвав душевнохворим журналіста у відповідь на його прохання прокоментувати опубліковані у ЗМІ фото його авто.

У 2012 році після запитання про розкішні авто попів митрополит УПЦ МП оскаженів й накинувся на журналістку, став заламувати руки й відібрав телефон. На нього представниця ЗМІ записувала коментар. Після розголосу він повернув смартфон з шоколадкою та іконою. Щоправда, у телефоні зникли останні записи.

Затримання скандального митрополита Павла

1 квітня 2023 року Шевченківський суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт Павла до 30 травня за підозрою у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ. Його зобов'язали носити електронний браслет.

1 квітня йому вручили підозру за двома статтями - про розпалювання релігійної ворожнечі та виправдання російської агресії.

Вас також можуть зацікавити новини: