Евакуація 12 березня: людей вивозять з Бучі, Гостомеля, Сум та інших міст – ОП

Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, протягом 12 березня триває евакуація з найбільш постраждалих від російської агресії регіонів, зокрема з Київщини.

"20 автобусів з Бучі прибули до Білогородки. Людям надають першу допомогу та пропонують харчування", – зазначив Тимошенко у своєму офіційному Телеграм-каналі.

Відео дня

До Білогородки також прибули автобуси й з Гостомеля. Переселенцям з цього міста запропонували допомогу та подальшу логістику.

Крім цього, до Білогородки прибули 40 автобусів з Немішаєва та Микуличів. Переселенці з цих двох населених пунктів вирушають далі до Києва.

Також 79 автобусів для евакуації та два авто з гуманітарним вантажем вирушили із Лохвиці до Сум, проінформував Тимошенко. Частину мешканців Сум вдалося доправити у безпечне місце.

У Запоріжжі сформована колона з гуманітарним вантажем та автобусами для евакуації людей із Маріуполя, цю колону супроводжують священники.

Щодо Маріуполя, то, як зазначив заступник голови ОП, "багато зусиль покладено на те, щоб коридор сьогодні запрацював і люди отримали допомогу".

#російськаагресія #евакуація #гумкоридори