Синєгубов назвав підстави для проведення примусової евакуації / скріншот

Наразі підстав для проведення обов'язкової евакуації в Харківській області немає.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що планова підготовка до евакуації відбувається постійно залежно від військової обстановки. Також це відбувається в контексті підготовки до зими та стану критичної інфраструктури у прифронтових населених пунктах.

Відео дня

Наразі, за словами голови ОВА, серед підстав для евакуації може бути загроза оточення чи захоплення міста, або потрапляння населеного пункту до території, де будуть вестися активні бойові дії.

"Відбуваються планові заходи. Але наразі підстав для примусової евакуації з Харківської області та Харкова немає", – сказав Синєгубов.

Примусова евакуація населення - що відомо

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-прем'єр з питань реінтеграції Ірини Верещук заявила, що на випадок погіршення ситуації на фронті готується обов'язкова евакуація ще з трьох областей, крім Донецької. Мова йде про Харківську, Запорізьку і Миколаївську області.

Нагадаємо, 29 липня Кабінет міністрів створив Штаб з евакуації жителів Донеччини. Держава запровадила обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону.

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що з Донецької області необхідно евакуювати 200-220 тис. жителів. Водночас вона наголосила, що примушувати людей виїжджати ніхто не буде. У них є можливість відмовитись від евакуації у письмовому вигляді.

За словами Верещук, наступною для евакуації може стати Запорізька область.

Вас також можуть зацікавити новини: