Чоловіки зможуть брати декретну відпустку на 14 днів / Фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив порядок надання декретної відпустки чоловікам. В декрет може піти будь-який родич, якщо мати одиначка.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі за результатами кадрових призначень під час сьогоднішнього засідання уряду. 

"Кабмін затвердив порядок надання одноразової оплачуваної відпустки при народженні дитини для чоловіка, батька дитини, який не перебуває в зареєстрованому шлюбі та для бабусі, дідуся чи іншого повнолітнього родича одинокої матері", - зазначив він. 

Відео дня

Він уточнив, що відпустка надається одноразово на 14 днів без урахування святкових та неробочих. Відпустка повинна бути використана працівником не пізніше 104-го дня з дня народження дитини. 

Читайте також"14 це багато чи мало?": перша леді України прокоментувала важливість закону про декрет для чоловіків

Як повідомляв УНІАН, 6 травня президент Володимир Зеленський підписав закон, що забезпечує рівні права матері й батька в отриманні відпустки по догляду за дитиною. 

Закон запроваджує новий вид відпустки – одноразова відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується коштом роботодавця. 

Така відпустка надаватиметься комусь одному: чоловіку, дружина якого народила дитину; батькові дитини, якщо він не одружений з матір’ю дитини, але проживає спільно; бабусі або діду, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за нею.