Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва / Вікіпедія

Київські комунальні театри у липні розпочинають новий сезон.

Читайте такожВперед за попкорном і видовищами: чого чекати українським кіноманам після відкриття кінотеатрів

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Відео дня

Так, 12 липня першим зіграти виставу планують артисти театру «Актор», глядачам покажуть «Приємну несподіванку», а останнім відкриватиме сезон Київський національний академічний театр оперети – 1 жовтня гала-концертом в оновленій глядацькій залі.

Як зазначається, театральний сезон розпочнеться п’ятьма прем’єрами, які підготували Київський академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра, Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва, Київський камерний театр «Дивний замок», театр «Романс» і Київський академічний театр ляльок.

За словами директора Департаменту культури Діани Попової, насамперед в театрах покажуть вистави, які було скасовано через початок пандемії COVID-19, і на які кияни не мали змоги потрапити в березні.

«Ми з усією відповідальністю підходимо до відновлення їхньої роботи. Дотримання соціальної дистанції у залах – не жарт, глядачі дійсно сидітимуть на відстані один від одного. Деякі театри скасують антракти, аби мінімізувати спілкування людей та їхнє скупчення, вимірюватимуть температуру акторам і відвідувачам. Наявність маскового режиму та встановлення санітайзерів навіть не обговорюються – це вже є нормою», – зазначила Попова.

Напередодні повідомлялось, що столична влада ухвалила рішення про посилення протиепідемічних заходів у Києві.