22 травня на березі ставка стався конфлікт з подальшим вбивством \ facebook.com/anton.gerashchenko.7

Анатолій Захаренко, який підозрюється у вбивстві сімох людей 22 травня на Житомирщині, визнаний експертами осудним.

Читайте такожСтрілок із Житомирщини вже нападав на людей з рушницею - адвокат

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Відео дня

За словами начальника ГУНП в області Юрія Олійника, у рамках кримінального провадження було призначено комісійну судову психолого-психіатричну експертизу підозрюваному та на даний час отримано висновок експерта.

«Відповідно до висновку фахівців підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і нині. За своїм психічним станом чоловік не потребує застосування будь-яких примусових заходів медичного характеру», - розповів він.

Поліцейський зазначив, що відповідно до довідки лікаря-нарколога від 22 травня у крові підозрюваного алкоголю не виявлено.

Олійник додав, що слідчі у ході подальшого досудового розслідування працюють над кількома версіями для встановлення об’єктивних причин конфлікту.

«Водночас, зважаючи, що призначені судові експертизи є особливо складними і їх виконання триває понад два місяці, планується продовження строків досудового розслідування та відповідно продовження строків запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному», - розповів посадовець.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області в орендаря водойми Захаренка виник конфлікт зі знайомими.

Під час конфлікту чоловік з мисливської рушниці вбив 7 осіб. Серед вбитих – колишні учасники операції Об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери. Одному з гостей вдалося втекти з місця події та повідомити про неї правоохоронців.

Підозрюваний у вбивстві затриманий та перебуває під вартою.

Захаренко під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу заявив, що причиною вбивства стала суперечка та погрози йому, і він стріляв з метою самозахисту. У кримінальному провадженні проти нього призначено до 200 експертиз.