Вадим Федюнін, якому вдалося вижити під час масового вбивства в Житомирській області, в деталях розповів про те, що трапилося.

Подробиці події в ніч на 22 травня в Новоселиці він розкрив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За його словами, компанія відпочивальників якийсь час сиділа разом за столом, потім учасники застілля по одному пішли спати. Сам Федюнін пішов спати близько 22:30, за столом у цей час залишалися господар ставка Захаренко та ще двоє відпочивальників — Андрій Москалець й Іскандер. Федюнін каже, що заліз у спальник, але не встиг заснути.

"Пролунали постріли. І крики одночасно з пострілами: "Ах ти ж, сука". І постріли. "Ах ти ж, сука". Він примовляв, коли стріляв. Це взагалі. Це жах був сильний, звичайно. ... Два постріли. Я крикнув: "Пацани, він підстрелив Малька!". Крикнув Фін у сусідній кімнаті: "Пацани, він вистрілив у Ромку!", – розповів Федюнін.

Читайте такожПідозрюваного в розстрілі на Житомирщині взяли під варту без права внесення застави

Першим назустріч стрільцеві, за його словами, встав київський волонтер Роман Ханенків.

"Я чую, Рома відчиняє двері зі словами: "Толіку, що ти робиш, що сталося?". Таке щось. Дослівно точно теж не скажу... Але він не договорив цього. Постріл. І тут я розумію, що все серйозно. ... Ну, він як, знаєте, як дух людина випускає, коли це робить перед смертю, коли повітря з неї виходить... і крик цей же", – описує те, що трапилося, Федюнін.

Таким, за його словами, Захаренко застрелив його товариша з позивним "Розстрига", коли той спробував перегородити йому шлях у будиночок. Після цього вбивця вибіг на вулицю і почав перезаряджати двостволку, з якої стріляв.

"Він професійний мисливець, перезаряджається за кілька секунд. Завжди цим хизувався перед усіма. Тобто там шансів (відстрілятися. – УНІАН.) не було", — говорить Федюнін.

У цей момент, за словами свідка, йому вдалося вибігти з будинку і втекти.

"Я біжу. Там такий підйом, гірка. Я біжу босоніж. Розумію, що у мене вбили щойно друзів, що їх зараз добивають з криками: "Ах ви ж виродки, бл**ь, я вас зараз, на**й, ви під***си, бл**ь". Зараз добивають", — розповів Федюнін.

За словами свідка, йому вдалося дістатися до села і знайти там допомогу.

Читайте такожЗМІ показали моторошні фото з місця розстрілу 7 людей на Житомирщині (18+)

Як повідомляв УНІАН, 22 травня на березі ставка біля села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області в орендаря водойми Анатолія Захаренка виник конфлікт зі знайомими, з якими він напередодні розпивав алкогольні напої на тому ж місці.

Під час конфлікту чоловік з мисливської рушниці ІЖ-58 вбив 7 людей. Серед убитих — колишні учасники операції Об'єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери.

Одному з гостей вдалося втекти з місця події та повідомити про це правоохоронцям.

Підозрюваний у вбивстві затриманий та перебуває під вартою.

Захаренко під час засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу заявив, що причиною вбивства стала суперечка і погрози йому, і він стріляв в цілях самозахисту.