Мати загиблого бійця відкрила заклад, про який він мріяв / скріншот

У Харкові відкрилася кав’ярня пам’яті - так мати загиблого бійця спецпідрозділу "Кракен" здійснила мрію свого сина. Заклад Олена Авілова назвала його позивним – "Паломник".

Як йдеться в сюжеті ТСН, прикрашене кафе пікселем, маскувальними сітками, а також десятками світлин загиблих побратимів сина. Відвідувачі приходять не просто випити кави, а й згадати полеглих та вшанувати їхню пам’ять.

Військовий Авілов Андрій загинув 5 вересня під час звільнення Балаклії Харківської області. Вже 5 місяців його мати щоразу, коли приїздить, привозить на могилу улюблений напій сина - каву з молоком. Жінка розповідає, що у її сина була мрія - відкрити або кальянну, або кав'ярню. "Це місце - не бізнес, це місце пам'яті", - каже вона.

Сюди приїжджають не просто випити кави, а згадати своїх побратимів та підтримати матір, що втратила сина. Одразу на вході до закладу - стіна пам'яті, тут фото загиблих бійців спецпідрозділу "Кракен".

Як рідні загиблих бійців допомагають Україні й підтримують інших військових

Раніше на Прикарпатті мати загиблого Героя України, льотчика-винищувача Степана Тарабалки взялася облаштовувати оздоровчий центр для тих, хто пройшов пекло фронту, та їхніх рідних.

А вдова українського військового Анастасія Лепендіна частину грошей після смерті чоловіка передала волонтерам для підтримки ЗСУ. 

Марія Пешко з Рівненської області втратила на війні єдиного сина. І на спомин про нього зробила подарунок дітям-односельцям - спортивний майданчик.

Вас також можуть зацікавити новини: