Мер Запоріжжя Куртєв просить у президента ввести військову адміністрацію  / фото УНІАН, Прилепа Олександр

Мер Запоріжжя Анатолій Куртєв звернувся до Володимира Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію в Запоріжжі через загрозу захоплення влади в місті проросійськими партіями. Зокрема мова йде про політичні сили "ОПЗЖ",  "Шарія" та підконтрольну В. Новінському партію "Єднання". "Хай краще місто очолить військовий, чи правоохоронець, ми не дамо здати місто".  

На своїй офіційній сторінці в Фейсбук Анатолій Куртєв опублікував фото повного тексту звернення до Президента про "спробу політичного перевороту у м. Запоріжжі".  Зокрема в документі зазначається: " З початку повномасштабного вторгнення жоден із депутатів нашої фракції не залишив прифронтове Запоріжжя, в кількох десятках кілометрів від якого йдуть бойові дії, і продовжив працювати, забезпечуючи разом з депутатською більшістю підтримку військових, прийом тисяч переселенців, обороноздатність міста, співпрацю з міжнародними донорами, захист критичної інфраструктури, а в подальшому також і виконання усіх поставлених Вами завдань. 

На жаль, наразі ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилося. Це повʼязано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПІ Оппоблок - "Єднання", підконтрольного проросійському Новінському. Це повністю суперечить нормам діючого Законодавства України".  

Відео дня