Реконструкція пірсу в Маріуполі / фото «Метінвест»

Група компаній «Метінвест» в рамках програми «Більше ніж сталь» інвестує понад 12 мільйонів гривень в проект реконструкції правої сторони міського пірсу в Маріуполі.

Як розповіли в компанії, зокрема, Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча забезпечує поставку необхідних будматеріалів, а фахівці ремонтного підприємства «Метінвест-Промсервіс» проводять відновлення основи пірсу.

Реконструкція пірсу в Маріуполі / фото «Метінвест»

Так, для відновлення основи пірсу металурги виготовлять і доставлять майже 34 тонни гарячо- і холоднокатаних листів, а також додатково закуплять 30 тонн металевих куточків, арматури і електродів, більше 300 кубометрів бетону, тонну лакофарбових матеріалів, розчинники, поліетиленову плівку, цемент, кварцовий пісок і гернітовий шнур.

Відео дня
Реконструкція пірсу в Маріуполі / фото «Метінвест»

Відзначається, що до робіт приступили ще в квітні, коли співробітники «Метінвест-Промсервісу» провели геодезичну зйомку, за результатами якої виставили «маяки» – позначили верхню і нижню точки з урахуванням необхідного ухилу пірсу. Наразі 16 фахівців цеху ремонту будівель і споруд підприємства в дві зміни проводять демонтаж старих конструкцій і бетону з урахуванням виставлених маяків, а також виконують збірку і монтаж армуючої сітки і заставних елементів обрамлення пірсу.

Реконструкція пірсу в Маріуполі / фото «Метінвест»

На об'єкті при цьому задіяна компактна, але одночасно потужна спецтехніка підприємства – міні-кран Jekko і вилочний навантажувач Caterpillаr.

Здача об'єкта в експлуатацію запланована на вересень 2021 року. Коли основу пірсу буде відновлено, підрядники Маріупольської міської ради встановлять нову огорожу з вмонтованими LED-світильниками і лавочки з урнами.

Реконструкція пірсу в Маріуполі / фото «Метінвест»

«Група «Метінвест» продовжує реалізовувати спільний з містом проект з реконструкції улюбленого місця відпочинку маріупольців – пірсу. У повному обсязі будуть забезпечені будівельні матеріали для відновлення основи і покриття пірсу і виконані всі необхідні будівельні роботи. До Дня міста всі роботи зі створення єдиного сучасного простору біля маріупольського яхт-клубу будуть завершені», – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча групи «Метінвест» Олена Кондалова.