Антоній Баришевський / фото Collegium Musicum

Компанія "Метінвест" у рамках проекту "Робимо українське", запуск якого був приурочений до її п'ятнадцятиріччя, розповіла про шлях до успіху найтитулованішого українського піаніста, соліста Національної філармонії України та лауреата 30 найпрестижніших міжнародних конкурсів Антонія Баришевського.

Інтерв’ю з Баришевським міститься на на YouTube-каналі проекту "Робимо українське".

На сьогодні видатний український музикант регулярно виступає із сольними концертами та у супроводі симфонічного оркестру в Україні та за кордоном, а також є бажаним гостем на найпрестижніших музичних фестивалях світу.

Відео дня

"Мене віддали в музичну школу, коли мені було десь 6. Я пам’ятаю, що в школі одне з завдань було - намалювати свій автопортрет. Я там намалював рояль в одному кутку, а в іншому – залізницю. Подорожі і концерти", - ділиться спогадами піаніст.

У свої 33 роки Баришевський вже грав із провідними європейськими оркестрами та гастролював майже в усіх країнах Європи, а також в Ізраїлі, Марокко, США, Південній Кореї та Японії, брав уроки у видатних піаністів 20-го століття. Піаніст записав багато треків не тільки для українських радіостанцій і телеканалів, а й для слухачів Сербії, Данії, Іспанії та Італії.

Однак, незважаючи на такий приголомшливий успіх, кар’єра знаменитого українського піаніста могла скінчитися, не розпочавшись.

"Так вийшло, що з першим моїм вчителем в нас не склалися відносини, і він навіть сказав, що з цієї дитини нічого не вийде, вона нічого не зможе, - розповів Баришевський, додавши, що потім він потрапив до іншої вчительки, яка одразу ж визнала, що у дитини є талант. - З нею в мене якось дуже швидко пішов результат. Було мені набагато цікавіше... Я зіграв свій перший академконцерт. І той вчитель, який від мене відмовився, встав і сказав: "А це мій, до речі"", - розповідає Баришевський.

Після цього піаніст почав виступати у філармонії, а також здобувати перемоги у міжнародних конкурсах.

"В 2014 році я переміг на конкурсі Артура Рубінштейна в Ізраїлі. І це була досить важлива для мене перемога, бо після того я мав багато концертів. І я пам’ятаю, що це якраз співпало з певним піднесенням щодо України. Багато хто, і я в тому числі, розповідали про Україну журналістам і якимось людям, які цікавилися", - сказав відомий музикант.

На сьогодні на рахунку Баришевського налічується близько 30 перемог у міжнародних конкурсах.

Відеопроект "Робимо українське" компанії "Метінвест" - це серіал про українців, які прославляють нашу країну за кордоном та створюють щось унікальне. Раніше в рамках проекту були розказані історії генерального директора Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" Андрія Халпахчі, чемпіона світу з вищого пілотажу Тимура Фаткулліна, винахідників Максима Гавриленка та Євгена Еріка, архітектора Сергія Махна, зірки українського баскетболу Дмитра Крива, а також авіаконструктора Юрія Яковлева.

Як повідомляється на сайті "Метінвесту", присвяченому 15-річчю компанії, металургійна галузь та гірнича справа є одними з ключових сфер економіки України.

За останні 15 років компанія "Метінвест" заплатила 164 млрд грн податків та виробила 142 млн тонн сталі. Також компанія за цей час інвестувала 10 млрд дол. у роботу своїх підприємств та 2,5 млрд грн – у розвиток українських міст. Загалом на підприємствах "Метінвесту" працюють понад 80 тисяч співробітників.