У Миколаєві представники ТЦК жорстко 'скрутили' чоловіка: що сталося (відео)

У мережі вмить розлетілося відео з чоловіком у Миколаєві, якого ловлять та скручують представники військкомату. Автор цього ролика стверджує, що це так через повістку заламали військовозобов'язаного.

Позицію військових у коментарі ТСН озвучила речниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Вона заявляє, що це - лише уривок відео, з якого може скластися хибне враження щодо того, що відбувається, це - компрометація представників центру комплектування.

За словами Гуменюк, представники ТЦК в одному з районів Миколаєва зустріли чоловіка-фігуранта відео, почали ставити запитання про його обов'язки як військовозобов'язаного. Замість відповідей чоловік вирішив тікати. Далі - більше: останній нібито почав бити військових у живіт та обличчя.

Відео дня

"Ці факти зафіксовані, була викликана поліція. В результаті чоловік був затриманий", - додає Гуменюк.

Офіційну позицію представників ТЦК обіцяють опублікувати на сторінці Миколаївського обласного центру комплектування. Наразі відомо, за попередньою інформацією, що затриманий чоловік раніше отримував повістку, він нібито ухилянт.

Як військовозобов'язаних "пакують" в авто

Раніше адвокат Андрій Новак пояснив, що "пакування" людини після вручення повістки навіть у поліцейське авто або автобус - незаконне. Він наголосив, що військовозобов'язаний має сам прибути до військкомату.

Якщо ж людину затримують та везуть до ТЦК, потрібно телефонувати до поліції та повідомляти про такі незаконні дії.

Вас також можуть зацікавити новини: