Юрист зазначив, що ТЦК може видавати довідки вільної форми, якщо законом не передбачено інше / колаж УНІАН, фото УНІАН

Військовозобов'язані чоловіки після отримання повістки повинні прийти в ТЦК з необхідними документами. Адвокат радить фіксувати все, що пов'язано з військкомами, адже документи можуть загубитися.

"Коли маєш справу з ТЦК, обов'язково потрібно фіксувати все на кожному етапі взаємодії: від вашого звернення із заявою про надання відстрочки та переліку конкретних документів, які до неї додаються, до прийняття ними рішення з приводу вашого звернення", - розповів адвокат Володимир Крекотень в Instagram.

За його словами, часто бувають випадки, коли ТЦК не визнає факт отримання документів або стверджують, що людина не повідомила про наявність підстав для відстрочки.

Відео дня

"Часто трапляється, що в ТЦК людині на словах повідомляють про те, що йому нібито надана відстрочка і замість відмітки у військово-обліковому документі або підтверджує цей факт довідки просто видають повістку про виклик в ТЦК через 3-6 місяців", - зазначив адвокат.

Він вказав, що це неприпустимо, тому що в цьому випадку ТЦК може маніпулювати і в будь-який момент "передумати". Також юрист вказав, що в ТЦК кажуть, що вони довідки не видають, тому що їх форма не встановлена законом.

"Це не проблема, а лише примітивне виправдання, оскільки вони можуть видати довідку в довільній формі, як того вимагає Закон України "Про звернення громадян", - пояснив Крекотень

Також він зазначив, що розглянути звернення людини і в письмовій формі повідомити їй про рішення - це обов'язок ТЦК, встановлений статтею 19 Закону.

Мобілізація в Україні - головні новини

7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні новий законопроект про мобілізацію. Народний депутат від Партії "Слуга народу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський переконаний, що Цього місяця його не приймуть.

Вас також можуть зацікавити новини: