Поліція виписала водієві штраф / фото pixabay.com

Водія зупинили на блокпосту. Представники ТЦК почали вимагати документи, щоб вручити повістку. Розпорядження щодо перевірки документів не надали, не представилися, а після п’яти хвилин спілкування почали погрожувати затриманням, тож водій викликав поліцію. І таки "відбився" від повістки. 

Про цю ситуацію розповів на своєму YouTube-каналі адвокат Роман Сімутін. З його слів, приїхавши на виклик, поліція почала не захищати, а "наїжджати" на водія. Та зрештою склали постанову про завідомо неправдивий виклик спецслужб і виписали штраф 3,4 тис.

"Зауваження у постанові написати не дали та банально втекли. Тож повістку не вручили, але виписали штраф. Чи все правильно зробив водій? Так. Він не відмовлявся поставити підпис, а хотів внести зауваження, що не визнає свою провину", - каже правник.

Він пояснив, як необхідно було діяти водію: вибивати клин клином й хитрувати. Обов'язково знімати й розмовляти із заблокованими дверима, він це і робив. Потрібно було спершу підписати один екземпляр й залишити собі, а потім їхній другий екземпляр, щоб підписатися й повернути з написом: "Провину не визнаю, виклик законний, мені погрожували військові, зауваження на окремому аркуші".

Нові правила вручення повісток в Україні

В Україні воєнний стан та мобілізацію подовжено до 20 травня, тож роздача повісток у громадських місцях триває.

7 квітня Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою військовозобов'язаним українцям можуть вручати повістки будь-де незалежно від місця їхньої реєстрації чи перебування на військовому обліку.

Адвокат Ростислав Кравець прокоментував розширення повноважень військкоматів в Україні. Він каже, що це призведе до негативних наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: