Авраменко розповів про значення слів на позначення часу / скріншот

Чи задумувались ви, до якого часу доречно вітатись словами "Доброго ранку"?. На це питання в ефірі "Сніданку з 1+1" відповів найвідоміший вчитель України та мовознавець Олександр Авраменко.

Він розповів, що означають слова "південь" і "північ", коли їх використовують на позначення часу. "Південь - це 12 година дня, час найвищого стояння сонця над горизонтом, а північ - 12 година ночі, час на межі двох діб.  Звідси і прислівники "опівдні" та "опівночі", їх ми пишемо разом", - пояснює вчитель.

Також він відповів, до котрої години триває ранок, бо словники про це мовчать. Науковці зауважують, що у кожного свої часові межі ранку, вони залежать від пори року, кліматичної зони, від способу життя людини.

Відео дня

"Зазвичай ранок триває з 6 до 11-ї, тож після 11-ї не варто використовувати етикетну формулу "Доброго ранку!". У цей час вже кажемо "Добрий день", - підсумував Авраменко.

Найпоширеніша мовна помилка українців

Раніше Авраменко розповідав, що вживання прийменника "по" - одна з найпоширеніших помилок українців. Тож він підготував тестове завдання: потрібно обрати рядок, у якому немає помилки.

Вас також можуть зацікавити новини: