За кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф / фото УНІАН / Надя Пришляк

Самовільна вирубка дерев є правопорушенням, що карається законом. Про це українцям нагадали у Київському комунальному об'єднанні зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд".

Там повідомили, що вже розпочато обробку дерев у парках, скверах та лісах столиці. Окрім цього, передбачено спільні рейдові заходи та патрулювання з залученням працівників державної екологічної інспекції та посадовців патрульної поліції.

"За кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф, розмір якого залежить від величини та місцезнаходження зеленого насадження. У лісах – від 759 до 3432 гривень; в межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень; в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 11495 до 52311 гривень", - нагадують чиновники.

Відео дня

Новорічні ялинки - останні новини

Цього тижня у Києві почали працювати ялинкові ярмарки. Офіційні ялинкові ярмарки працюватимуть з 4 по 31 грудня, загалом планується відкрити 150 локацій.

Орієнтовна вартість метрової ялинки складатиме від 450 гривень, півтораметрової – від 500. Водночас метрову сосну можна буде придбати за від 300 гривень, а півтораметрову – від 350.

Також УНІАН повідомляв про те, скільки коштує новорічна ялинка. Наразі вартість живих новорічних дерев приблизно на 10% вища, ніж торік.

"Ціни не дуже змінились. Зараз від 1,5-2 метра сосна коштує 216 гривень, а ялина – 246 гривень. Тобто вартість порівняно з минулим роком збільшилась відсотків на 10", – розповіли в коментарі УНІАН у Київському лісовому господарстві.

Вас також можуть зацікавити новини: