twitter.com/yo_syp

У Києві активіст зробив "апгрейд" для службових автомобілів ООН, що стояли на одній зі столичних парковок – додав на кожну з них напис "Нікчемні". Фотографії зробленого активіст з псевдонімом "Йось" опублікував у своєму Твіттер і Instagram.

"Вчора в Україні Росія послужила причиною найбільшої техногенної катастрофи за останні десятиліття. Тисячі людей залишилися без даху над головою, всі потребували допомоги. Зараз, на наступний день, на одній з київських автостоянок досі стоять "кілька" позашляховиків ООН і ВООЗ. "Кілька" білих чистих позашляховиків ... жодного вандалізму, тільки вираження позиції", – заявив активіст.

Як видно з опублікованих фото, всі машини мали з боків стандартне маркування "UN", тобто "ООН". Активіст приклеїв скотчем до кожної машини плакат, що закриває другу літеру. На кожному плакаті напис - "seless", який разом з першою літерою на самій машині перетворюється в слово "Useless", що можна перекласти як "непридатні", "нікчемні", тобто такі, які ні до чого не годяться.

Відео дня

У коментарях до цієї публікації люди відзначають, що попри всі обставини, активіст не став псувати автомобілі балончиком з фарбою, а використав скотч і папір, які легко зняти без шкоди для машини.

Реакція ООН на підрив Каховської греблі

Вранці 6 червня, коли вже весь світ облетіла новина про підрив Каховської греблі і початок масштабного затоплення населених пунктів уздовж Дніпра, офіційний Твіттер ООН опублікував, ймовірно, попередньо заплановане повідомлення про святкування дня російської мови. Це викликало закономірне обурення українців.

Пізніше генсек ООН Антоніу Гутерреш назвав підрив Каховської гідроелектростанції ще одним руйнівним наслідком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він зазначив, що атаки на мирне населення і об'єкти критичної інфраструктури повинні припинитися. Також він пообіцяв надати постраждалим допомогу на рівні ООН.

Вночі відбулося екстрене засідання Радбезу ООН, яке, втім, звелося лише до декларування своїх позицій учасниками.

Вас також можуть зацікавити новини: