Окупанти вбили 38 дітей в Україні з початку російського військового вторгнення – омбудсмен

Станом на 12:00 6 березня 2022 з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 38 дітей та 71 дитина постраждала.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова в своєму Телеграмі.

Водночас, за її словами, ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих та поранених жителів міста Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо.

Відео дня

При цьому вона нагадала кілька останніх варварських нападів збоку російської армії, в яких загинули діти:

  • Лише за останню добу внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик.
  • У місті Буча на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.
  • На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення.
  • Хлопчик, який народився у місті Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі в Харкові.  
  • Внаслідок повітряної атаки ворога на місто Біла Церква, ракетними ударами пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти. Кількість жертв наразі невідома.
  • У напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70-ти малюків, є поранені. Лікарів та волонтерів війська агресора до дітей не допускають.

"Збройні сили Російської Федерації продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України", – написала омбудсмен.

Вас також можуть зацікавити новини: