Оля Полякова виступила в Харкові попри карантин / фото kh.vgorode.ua

У Харкові поліція відкрила провадження за фактом порушення карантинних вимог під час концерту до Дня вчителя за участю співачки Олі Полякової, що відбувся в суботу.

Читайте такожВ Україні оновили карантинне зонування: які регіони у "червоному" спискуЯк повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, попри карантин, на стадіоні по Профспілковому бульварі відбувся концерт, який відвідали близько 2 тисячі людей.

«Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантинних обмежень у Новобаварському районі Харкова…Слідчим Новобаварського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

В поліції зазначили, що під час моніторингу мережі Інтернет працівники Новобаварського відділу поліції виявили інформацію про те, що 3 жовтня на території району відбудеться концерт за участю відомої української співачки. Поліцейські того ж дня зареєстрували інформацію у Єдиному обліку заяв і повідомлень. Також був написаний лист до районної адміністрації з проханням вказати інформацію про захід, зокрема, про організатора та приблизну кількість учасників. В листі попередили про відповідальність у разі порушення дозволеної кількості учасників та їх розміщення, оскільки Харків з 28 вересня віднесений до помаранчевої зони рівня епідемічної небезпеки.

Оля Полякова виступила в Харкові попри карантин / фото objectiv.tv

3 жовтня під час концерту 40 співробітників поліції перебували за місцем проведення масових заходів з метою роз’яснення громадянам правил дотримання карантину, а також фіксації протиправних дій з боку організаторів заходу.

Як повідомив місцевий медіаресурс «Об’єктив», 3 жовтня у Харкові на стадіоні ДЮСШ 5 відбувся концерт української співачки Олі Полякової до Дня працівників освіти, організований від імені «команди Харківського міського голови Геннадія Кернеса».

Коронавірус в Україні: статистика

  • Станом на ранок 4 жовтня в Україні виявлено 226 462 випадки зараження коронавірусом.
  • За добу діагноз підтвердився у 4 140 хворих.
  • Жертвами епідемії в Україні стали 4 397 людей (+44 за добу).
  • Водночас 100 107 хворих наразі одужали (+1370 за добу).
  • 293 492 особи наразі під підозрою на інфекцію.