Майже чверть українців скористались безвізом з ЄС / фото УНІАН

Майже чверть громадян України вже скористались безвізом з Євросоюзом і 57,3% вважають себе європейцями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного соціологічною компанією Active Group, які озвучив директор компанії Олександр Позній на прес-конференції.

Читайте такожЦіла третина українців все ще шкодує про розпад СРСР - опитування

Відео дня

Зокрема, відповідаючи на запитання «Наскільки для вас є важливим запровадження безвізового режиму з країнами ЄС?» чверть опитуваних відповіли, що є дуже важливим, ще майже 39% – «швидше важливим». Не важливим вважають - 8,2 % та «швидше не важливим» - 18% респондентів.

На запитання «Чи користувалися ви можливостями, які надав безвіз для поїздок до Євросоюзу?» майже чверть населення зазначили, що користувалися, 72% - не користувалися і 4% відмовились від відповіді.

На запитання «Чи вважаєте ви себе європейцем?» 43,3% сказали, що точно вважають і ще 14% - «швидше вважають себе європейцем», «швидше ні» – 13,5% та точно ні – 24,1%, важко відповісти – 4,2% опитаних.

***Всеукраїнське кількісне дослідження проводилось з 7 по 9 червня цього року методом телефонного опитування жителів всієї України, за винятком окупованих територій. Дослідження репрезентативне за віком статтю та віком проживання респондентів. Було опитано 1236 респондентів з похибкою – не більше 2,8