Пікетувальники перекрили трасу / Фото патрульна поліція Чернівецької області.

У Чернівецькій області група правоохоронців відтіснила учасників акції протесту, які перекривали рух транспорту на автомобільній трасі державного значення.

Як повідомили кореспонденту УНІАН учасники пікету, сьогодні вранці вони зібралися на трасі у місті Хотині Чернівецької області, де проводили акцію з перекриттям дороги. Такими діями вони висловили своє обурення через затверджений профільним комітетом Верховної Ради проект постанови, згідно з якою в Чернівецькій області буде створено новий укрупнений Дністровський район із адміністративним центром у смт Кельменці. На думку учасників пікету, це несправедливо, бо центр району має бути саме в місті Хотині.

Через перекриття руху на трасі утворилися затори з вантажівок протяжністю приблизно 3 кілометри.

Читайте такожЗаради Угорщини: на Закарпатті хочуть створити Берегівський район - експерти б'ють на сполох

Сьогодні ввечері до мітингарів прибула група правоохоронців, які намагалися відтіснити людей з пішохідного переходу, де учасники протесту перекривали рух. За словами правоохоронців, вони це зробили для того, щоб пропустити вантажівки із пальним. Під час спроби відтіснити людей між поліцейськими та мітингарями виникли бійки, а водії фур намагалися «прорватися» крізь натовп.

Як відомо, сьогодні парламентський комітет з питань місцевого самоврядування затвердив проект постанови щодо нового районного поділу областей. Згідно з цим проектом, Чернівецька область може складатися із трьох округів – Гірського з центром у місті Вижниця, Чернівецького з центром у Чернівцях та Дністровського з центром у Кельменцях.

Мешканці Хотинського району неодноразово висловлювали незгоду із пропозицією Чернівецької ОДА створити Дністровський район з центром у Кельменцях, а не в Хотині.

Як повідомляв раніше УНІАН, народний депутат Юлія Світлична вважає модель нинішньої адмінреформи, яка передбачає поділ країни на області, обласні центри, укрупнені райони та громади, неоптимальною.