Романа Скрипника розшукують вже шостий день / фото pl.npu.gov.ua

Поліція продовжує пошуки Романа Скрипника, який 23 липня в Полтаві захопив у заручники поліцейського. Однак у МВС припускають, що злочинець міг покінчити життя самогубством.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає 112.ua.

Читайте такожНавички та специфіка ландшафту: у поліції пояснили, чому досі не зловили "полтавського терориста" (фото, відео)«Одна з версій – що цей чоловік, можливо, вже і неживий, тому що, за даними поліції та за свідченнями поліцейських, яких він брав у заручники, він був під дією, як виявилося, сильних наркотичних засобів, метамфетамінів. Також такі свідчення дали ті люди, які з ним тісно спілкувалися, що він дуже серйозно сидів на наркотиках. Ми думаємо, що він міг завершити життя самогубством», – сказав Геращенко.

Водночас заступник глави МВС зазначив, що поліція продовжує пошуки зловмисника.

«Ми сподіваємося найближчим часом зрозуміти, чи цей чоловік живий, чи не живий, і зробити так, щоб він відповідав за свої дії», – додав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

До пошуків зловмисника було залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптером, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіціі та управління СБУ в області.