Будинок, в якому живе Микола Харківський / фото kharkovestate.com

16-річний Микола Харківський, який влаштував жахливу ДТП, живе в центрі Харкова. Журналісти навідалися до дев'ятиповерхового будинку винуватця аварії й поспілкувалися із сусідами.  

Як пише Newsroom, мешканці будинку неохоче спілкуються з журналістами.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: 16-річний винуватець ДТП відмовчувався на допиті"Звичайний хлопець, років 16 йому. Нічого за ним не помічали. Квіти постійно поливав на вулиці", - стверджує молода пара.

Відео дня

Ще один сусід каже, що підліток сам розповідав, що "займається м'ясом" й іноді працює в нічні зміни (про це спочатку писали місцеві ЗМІ й звертали увагу на нік хлопця в Instagram - М'ясокомбінат).

"Хлопець він начебто непоганий, але понтовий. Ще він тут постійно займається деревами, щось полити, посадити у дворі"- розповідає харків'янин.

Крім того, цю ж інформацію раніше в інтерв'ю "Обозревателю" озвучував батько 16-річного винуватця аварії Михайло Харківський.

"... Повірте, він... відповідальний - у нього у дворі цілий сад, він за ним стежить, він прибирає", - говорив він.

Але всі ці слова сусідів не заперечують того факту, що 16-річний хлопець-винуватець моторошної ДТП, в якій загинула людина. І він повинен понести покарання, адже "летів" з шаленою швидкістю, ігноруючи сигнали світлофора, що й стало причиною аварії.

Микола Харківський влаштував страшну ДТП у Харкові

  • Увечері 26 жовтня в Харкові 16-річний водій Infiniti на шаленій швидкості пролетів на червоний сигнал світлофора і зіткнувся з іншим авто. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років і 16-річна дівчина з важкими травмами доставлені до лікарні.
  • Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
  • За даними поліції, на водія Infiniti вже складалися матеріали про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена за ч.2 ст. 126 КУпАП (керування без водійського посвідчення) та ч. 1 ст. 122 КУпАП (перевищення швидкості). 
  • Нацполіція повідомила, що причетний до скоєння смертельної ДТП у Харкові 16-річний водій Infiniti в момент трагедії не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.