Олег Авер'янов / фото biz.censor.net

Власник компанії "Пожмашина" Олег Авер'янов не буде переносити виробництво пожежної техніки та машин для розмінування за межі України. Це рішення промисловець ухвалив, попри кримінальну справу, порушену ДБР на підставі актів Державної аудиторської служби про те, що прибуток постачальників ДСНС і Міноборони - це збитки для держави.

"Чесно кажучи, такі думки (про перенесення виробництва з України) були. Якщо держава замість сприяння промисловому виробництву з надуманих приводів порушує кримінальні справи, іншого виходу не залишається. Друзі-підприємці, які виїхали раніше, рекомендували мені саме такий крок. Євросоюз компенсує витрати, але коли емоції вщухли, я зрозумів, що втекти під тиском недолугих чиновників і корупціонерів було б несправедливо стосовно 800 працівників моїх підприємств і підприємств-партнерів. Краще нехай ті, хто створює нестерпні умови для виробників, прибираються з України", - заявив Олег Авер'янов в інтерв'ю Цензор.

Також власник "Пожмашини" повідомив про перспективу вирішення проблеми актів ДАСУ, на підставі яких ДБР порушує кримінальні справи проти українських підприємств.

Відео дня

"Я знаю, що мою справу розглядали в Офісі президента. Володимир Зеленський чекає від уряду вирішення питання, - зазначив промисловець. - Є два варіанти рішення: урядова постанова або новий закон. Я знаю, що Федерація роботодавців України зараз рухається обома цими шляхами. Подивимося, який з них виявиться коротшим. Представники держави повинні виправити свою помилку, а не кошмарити бізнес. Я сподіваюся, що у чиновників і правоохоронців вистачить відповідальності, щоб не допустити подальшого загострення".

Нагадаємо, положення урядової постанови, на підставі якої ДАСУ видавало акти про визнання збитків підприємств збитками держави, вже скасовані. Але рішення про скасування не робить зворотної дії. Поставки 2022 року тепер стали предметом розслідування ДБР.