Профільний комітет ВР погодив кандидатуру Лісового / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій схвалив призначення директора національного центру "Мала академія наук України" Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. "Комітет ВР з питань освіти схвалив на посаду міністра освіти і науки України Оксена Лісового", - написав він.

Депутат нагадав, що коли на посаду міністра освіти призначали кандидатуру Сергія Шкарлета, профільний комітет утримався від позитивного рішення щодо нього.

Відео дня

Железняк зазначив, що вчора економічний комітет ВР схвалив призначення кандидатури Олександра Камишіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Також, комітет ВР з питань цифровізації схвалив призначення кандидатури Михайла Федорова на посаду віце-прем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації України.

"Тож, всі три кандидатури готові на голосування на найближчому пленарному засіданні. Голосів по всіх із запасом вистачає", - додав Железняк.

Відставка декількох міністрів

20 березня Верховна Рада проголосувала за відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки, Павла Рябікіна - з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а Михайла Федорова – з посади віце-прем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цього тижня у парламенті планується розгляд питання розширення напрямків відповідальності віце-прем'єр-міністра Федорова. Зокрема, його майбутня посада називатиметься так: віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації

Також Шмигаль повідомляв, що замість Рябікіна по посаду глави Мінстратпрому планують призначити колишнього голову правління "Укрзалізниці" Олександра Камишина.

Вас також можуть зацікавити новини: