В Україні з 21 жовтня почали діяти нові правила проїзду / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що нові правила пасажирських перевезень з 21 жовтня стосуються лише поїздок між регіонами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в ході засідання уряду 20 жовтня.

"21 жовтня починають діяти нові правила пасажирських перевезень. Всі міжобласні перевезення будуть дозволені, лише якщо пасажири мають COVID-сертифікат або дійсний негативний тест. Ми говоримо і про залізничний, і про авіаційний, і про автобусний транспорт", - нагадав Шмигаль.

Він підкреслив, що громадського транспорту в містах та перевезень усередині однієї області нові правила наразі не стосуються.

Нові правила проїзду в Україні

Читайте такожЮрист пояснив, чи законно висаджувати з транспорту невакцинованого пасажира11 жовтня Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Так, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу "Дія";
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Коронавірус в Україні

Станом на 20 жовтня в Україні виявили 18 912 нових випадків коронавірусного захворювання. Від ускладнень померли 495 людей, а одужали - 7 605 пацієнтів.

Добовий показник захворюваності тримається на високому рівні і є одним з найбільших за останні півроку. Днем раніше виявили 15 579 нових випадків зараження, померла рекордна кількість пацієнтів з коронавірусом — 538.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини