Роми подали в суд на мера Івано-Франківська \ Фото УНІАН

Скандал через висловлювання мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо ромів, яких він вимагав "запакувати і вивезти", отримав новий оборот від ромів Закарпаття, вони подали на нього за такі висловлювання до суду.

Читайте також"Дай гроші або я на тебе харкну": мер Івано-Франківська пояснив, чим його розлютили роми

Про це повідомляє видання "Закарпаття Онлайн". Представники громадської організації "Товариство ромів Закарпаття" вимагають відшкодування моральної шкоди за "мову расистської та етнічної ненависті" стосовно національної меншини.

Відео дня

Позов на суму 250 тис. грн в Івано-Франківський міський суд направила зовсім нещодавно створена організація. Її заснували 26 квітня і зареєстрували в селі Холмок Ужгородського району.

Як повідомляв УНІАН, Руслан Марцінків на нараді, яка транслювалася онлайн в соцмережі, заявив, що з міста на Закарпатті, тобто додому, поліція повинна вивезти всіх циган, які порушують громадський спокій, крадуть і займаються шахрайством. Слів при цьому не підбирав. Після ефіру висловлювання міського голови отримали розголос. Посольство США в Україні назвало це утиском циган і закликало українських чиновників не забувати про права людини. Після скандалу на мера Івано-Франківська відкрили кримінальне провадження за ворожі висловлювання.