СБУ зайнялася антиукраїнськими висловлюваннями Балашова

Антиукраїнські висловлювання лідера партії "5.10" Геннадія Балашова стали предметом розгляду СБУ.

Про це повідомляєпартія "Братство", публікуючи відповідний документ.

"СБУ в офіційній відповіді за підписом заступника начальника Головного управління Віталія Бабюка на нашу заяву про можливе вчинення Балашовим злочинів проти основ національної безпеки України повідомила, що направила заяву в слідче управління СБУ в Києві та Київській області для розгляду і прийняття рішення згідно з вимогами чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому підкреслюється: на заклик Балашова до насильства над тими, хто просить розмовляти українською мовою, також відреагували нардеп від «ЄС» Микола Княжицький та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

"Княжицький повідомив, що направив депутатські звернення на ім'я голови СБУ Івана Баканова та голови Нацполіції Ігоря Клименка. Кремінь також звернувся до Нацполіції з приводу закликів Балашова до повалення української державності і його акцент на нібито неповноцінності українського народу", - зазначає «Братство».

У той же час в партії повідомляють, що «небайдужі громадяни зафіксували особи прихильників і партнерів Балашова, завдяки яким він має можливість здійснювати свою антиукраїнську діяльність» - «це - співробітники його офіс-центру New York і агентства нерухомості «Липки», керівництво телеканалів, які забезпечують йому можливість висловлювати антиукраїнські речі на всю країну, а також орендарі Балашова».