В Україні проходять багатонаціональні військові навчання / фото УНІАН

З Одеси евакуйовано американського моряка - учасника багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз-2020», який дістав травму.

Як підтвердив УНІАН співробітник міжнародного аеропорту «Одеса», вчора ввечері в Одесі приземлився американський транспортний літак Boeing C-40 Clipper, який прибув за одним з учасників навчань.

За його даними, іноземець дістав травму, і в аеропорт був доставлений з Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (військовий госпіталь, Одеса), куди поступив напередодні.

Відео дня

Читайте такожМіжнародні військові навчання Rapid Trident цього року вперше відбуватимуться поза межами України

«За нашими даними, також вчора з нашого міста Boeing вилетів на військово-морську базу США, розташовану в Італії. Зрозуміло, що такі літаки - велика рідкість (якщо не виняток) в одеському аеропорту, але аеропорт «Одеса» не може втручатися у «військові справи», тому інших подробиць не маємо», - сказав представник аеропорту.

Він додав, що, за його даними, військовий літак взяв курс на військово-морську базу Сигонелла, однак не зміг уточнити, яку саме травму дістав іноземець - побутову чи безпосередньо під час навчань.

При цьому, як повідомив один з місцевих інтернет-ресурсів, 22 липня іспанський вертоліт «Сі хоук» SH-60 злетів з фрегата F101 «Альваро де Базан» і приземлився на американському есмінці DDG78 «Портер», звідки забрав потерпілого моряка. Надалі при взаємодії представників різних служб і відомств потерпілого транспортували до Одеси. У згаданому медичному закладі військовослужбовцю надали відповідну допомогу.

Цей інцидент поки що не коментують ні в Міноборони, ні в ВМС ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 20 липня розпочалися міжнародні військові навчання «Сі Бриз-2020» (Sea Breeze 2020). В цьому році в навчаннях беруть участь 2 тис. військових з восьми країн, також задіяно 27 кораблів і 19 літаків.

Через пандемію COVID-19 навчання проходять у зміненому форматі - виключно у морській фазі із залученням авіації, відповідно основну увагу приділено відпрацюванню безпеки операцій у морі.