Зеленський вимагає від керівництва ДБР і СБУ дати оцінку діям підлеглих / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання правоохоронним органам дати оцінку діям працівників Державного бюро розслідувань, які допустили вилучення військових приладів з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони (ППО) України.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Зокрема, президент висловив глибоке занепокоєння діями ДБР щодо втручання в діяльність Повітряних сил, що прямо впливають на виконання завдань з охорони повітряного простору держави.

Відео дня

«Керівникам СБУ та ДБР – негайно надати відповідну правову оцінку діям своїх співробітників і вжити вичерпних заходів для мінімізації можливих наслідків. Ситуацію з цього питання беру під особистий контроль», – заявив президент.

Читайте такожВилучення військового майна: міністр оборони назвав дії слідчих підривом бойової готовності

Як повідомляв УНІАН, 2 липня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що слідчі Державного бюро розслідувань під час обшуків у військових частинах вилучають надвисокочастотні прилади, що може підірвати обороноздатність держави.

«Створений запас НВЧ-приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність. Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави», - пояснили у командуванні.

Командування Повітряних сил закликало правоохоронні органи ухвалювати рішення, які б не суперечили національним інтересам держави, і додали, що «ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи».

Своєю чергою в Державному бюро розслідувань заявили, що буде проведено службове розслідування щодо законності дій слідчих ДБР під час обстеження військової техніки в частині Повітряних сил ЗСУ під Києвом.

Міністр оборони Андрій Таран назвав вилучення слідчими надвисокочастотних приладів у військових частинах протиповітряної оборони підривом їх бойової готовності.