У таборі на Хмельниччині розгорівся культурно-патріотичний скандал / Скріншот

В селі Головчинці Хмельницької області діти з національної скаутської організації "Пласт" відпочивали в рекреаційному центрі "Берег надії", який має спільну територію з дитячим табором "Чайка". У таборі на повну гучність вмикали пісні російських виконавців, значній частині яких заборонено в’їзд в Україну, і готували дітей до активності під пісню "День победы". Розгорівся скандал, та "полетіли голови".

"Головну піонервожату" та місцевого ді-джея просили не вмикати на увесь табір пісні російського репера Баста (Василь Вакуленко), який був у "чорному списку" Мінкульта, й реп-виконавця Моргенштерна (Алішер Валєєв), якому заборонили в’їзд в Україну, написала волонтер київського "Пласту" Леся Іващенко в Facebook.

За її словами, потім були "розбірки", якісь жінки стверджували, що програма для дітей з "Пласту" нібито "націоналістична", а діти з "Чайки" не такі і "самі просять" ставити пісні заборонених виконавців. Також жінки стверджували, що вмикали б українські пісні, але "немає якісних".

 Читайте такожКремінь "вказав на двері" жителям України, незадоволеним законом про мову (відео)"А ви що не святкуєте "Дєнь пабєди"?... Ото дикі… нам та нашим дітям відпочивати не заважайте", – привела активістка слова співбесідниць.

Табір "Чайка" підпорядковується управлінню освіти і науки Хмельницької обласної державної обласної державної адміністрації.

За даними Іващенко, представники відомства стверджували, що керівництво табору "Чайка" та "ді-джей" вже звільнені.

Нагадаємо, у 2014 році Росія пішла на агресію проти України – захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу. Після агресивних кроків РФ Київ вирішив віддалятися від Москви та зближуватися з ЄС та НАТО. В нашій країні розпочалася декомунізація.

Українська сторона, зокрема, вирішила не святкувати День перемоги 9 травня за радянським зразком. Раніше Україна разом з РФ святкувала перемогу Червоної Армії та радянського народу над нацистською Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. 

Тепер наша країна разом з європейцями 8 травня відзначає День пам'яті та примирення.

Після початку агресії РФ проти України у нашій країні почали створювати "чорні списки" артистів. У них потрапили ті, хто підтримав агресивні кроки Москви. Артистам з "чорного списку" забороняли в'їзд в Україну.

Крім того, влада почала підтримувати українську мову. Зокрема, заходи мають проводити українською мовою, але є винятки.