Силовики встановили особу завербованого агента / фото ssu.gov.ua

Завербованого спецслужбами РФ агента судитимуть за спробу організувати теракти у прикордонному районі Закарпатської області.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що учасники підривної діяльності намагалися вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені. Зокрема, зловмисники планували здійснити підпал Генконсульства сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча.

Відео дня

Як зазначили в СБУ, наразі встановлено особу організатора злочинів. За оперативними даними, він переховується на території РФ.

"За даними слідства, організатором злочинів є уродженець Луганської області. Він був завербований представниками спецслужб РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України. За завданням своїх "кураторів", агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодити історичний пам’ятник на території Закарпаття", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожБіля посольства РФ у Києві зірвали частину білборду "Крим - це Україна" (фото)

Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він "гарантував" 30 тис. дол. Серед інших "завдань" іноземного агента був також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об’єкти на території регіону.

Співробітники СБУ запобігли вчиненню злочинів і викрили учасників. Стосовно організатора до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Тривають заходи із розшуку та затримання зловмисника.

Раніше повідомлялося, що у Києві затримали розвідника"ДНР", який у 2014 році ліквідував поранених у бою українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини