Владислав Мангер / фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської ОДА Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляється на сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook.

Читайте такожВбивство Катерини Гандзюк: Мангеру призначили запобіжний захід"Апеляційний суд залишив Мангера під вартою", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Таким чином, суд залишив без змін ухвалу Печерського райсуду Києва, який обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді арешту до 28 липня без альтернативи внесення застави.

Як повідомляв УНІАН, громадська активістка Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, обидвох суди відправили під варту.

27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства активістки - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.

Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

25 червня адвокат Мангера повідомив, що слідчі завершили досудове розслідування кримінального провадження проти його підзахисного.

У ніч на 19 червня Печерський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді арешту до 28 липня без альтернативи внесення застави.

Адвокати Мангера подали апеляції на арешт.