Аваков повідомив, що ресторан "Велюр" зачинили / Фото: УНІАН

Ресторан "Велюр" у Києві, який пов'язують з народним депутатом від "Слуги народу" Миколою Тищенком, зачинено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час позачергового засідання Кабінету міністрів.

Читайте такожКарантин в Україні послаблять з 11 травня: що запрацює

Відео дня

"Ресторани в місті Києві: "Виноградний хутір", "Моншер", "Велюр", "Фабіус". Усі ці ресторани порушили, на наш погляд, вимоги карантину. Є адмінпротоколи. Вважаю, що суди нас підтримають в цьому. Зараз усі ці заклади зачинені та виконують наші вимоги", - сказав Аваков.

Він також повідомив, що всього з початку карантину поліція склала 10 тис. 303 протоколи про порушення карантинних норм.

Як повідомляв УНІАН, у випуску програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" від 27 квітня йшлося, що столичний ресторан "Велюр", який пов'язують з Тищенком, приймає VIP-гостей під час карантину. Також під час карантину, йшлося в розслідуванні, ресторан відвідував і сам Тищенко.

У відповідь депутат написав у своєму Instagram: "Журналісти "Бігус.інфо" нібито спіймали мене "на гарячому" біля ресторану "Велюр" і зробили висновок про те, що мені карантинні закони не писані. Загалом це не так".

«Так, справді в ресторані «Велюр» іноді відбуваються особисті зустрічі. По складах читайте - «особисті зустрічі». Поодинокі зустрічі. Це своєрідний такий штаб. Але ресторан не працює для відвідувачів. Немає жодних порушень і близько», - наголосив він.

Тищенко запевнив, що суворо дотримується карантинних заходів, і впевнений, що «лише розрив соціальної дистанції і тимчасове обмеження громадської активності дасть нам змогу стримати поширення інфекції». А у «Велюр» він зустрічається зі своїми помічниками.

«З невеликою кількістю людей, які так чи інакше готують велику програму... перетворення міста Києва. Тому що я категорично втомився жити в неохайному і все більш незатишному місті. Я хочу іншої якості життя», - запевнив він.

Читайте такожКарантин в Україні: Кабмін скасував частину обмежень з 11 травня (відео)

Він додав, що йому зараз «неймовірно соромно» від того, що його «рідкісні, поодинокі гості змушені виходити з ресторану... голодними».

28 квітня поліція перевірила інформацію ЗМІ про роботу ресторану «Велюр» під час карантину. Як повідомив співробітник Голосіївського управління поліції Андрій Вернигора, адміністратор закладу відкрив вхід у ресторан і пустив поліцейських всередину. За словами поліцейського, «в закладі відвідувачів не було, там перебували кілька співробітників», роз'яснили адміністратору ресторану норми про дотримання карантину і відповідальність за його порушення. Адміністратор написав пояснення і зобов'язання про заборону закладам громадського харчування приймати відвідувачів у період карантину.

30 квітня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія висловив думку, що Тищенко має бути покараний за роботу свого ресторану під час карантину.