Недіючі в'язниці можуть продати / фото УНІАН

В Україні можуть продавати законсервовані в'язниці, а 70% виручених коштів використовувати на нове будівництво і реконструкцію старої в’язничної інфраструктури.

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, про це заявив керівник відомства Денис Малюська. За його словами, відповідний проект закону вже зареєстровано у Верховній Раді.

Документом пропонується внести зміни до двох статей Бюджетного кодексу, згідно з якими передбачається віднести до доходів загального фонду (30%) та спеціального фонду (70%) держбюджету кошти, одержані від продажу нерухомого майна Державної кримінально-виконавчої служби.

Відео дня

Читайте такожПривезли помічники: міністр юстиції показав обід з Лук'янівського СІЗО (фото)

"На сьогодні у нас існує 27 законсервованих в’язниць, використовувати які, наприклад, для розвантаження слідчих ізоляторів, неможливо. Крім того, за останні три роки наповнення в’язниць скоротилось і стабілізувалось приблизно на рівні 35 тисяч осіб. Зважаючи на це, сьогодні ми вважаємо за доцільне закрити у 2020 році 9 установ виконання покарань і "донаповнити" відповідні по режиму тюрми, оптимізуючи таким чином видатки на тюремну систему", - сказав міністр.

Він уточнив, що кошти, які надійдуть до спеціалізованого фонду бюджету, будуть спрямовані на проведення будівництва, реконструкції (реставрації) та капітального ремонту об’єктів Державної кримінальної-виконавчої служби України".

Читайте такожВ Україні з’явилися платні камери в СІЗО (фото)

"Завдяки продажу законсервованих в’язниць, яких у нас надлишок, ми зможемо винести старі слідчі ізолятори за межі міст або у промзону, підвищити стандарти утримання ув’язнених та дотримання їхніх прав та зменшити витрати на поточне утримання СІЗО завдяки енергоефективності та відсутності потреби у постійних ремонтах", - заявив Малюська.

Як повідомляв УНІАН, раніше Малюська похвалився підвищенням своєї зарплати на посаді міністра більш ніж утричі.