"Пасажиром" метро став бійцівський пес / скріншот

У вагоні київського метро напередодні було помічено пасажира з собакою бійцівської породи, імовірно-американським стаффордширським тер'єром.

Відповідне відео опублікував Телеграм-канал "Київ без цензури".

Автор публікації нагадує, що правила користування підземкою дозволяють перевозити тварин виключно з дотриманням заходів безпеки. Собаки подібних порід до переліку дозволених для провезення тварин не входять.

В цьому випадку господар собаки віз її без намордника і повідця, посадивши поруч з собою на сидінні. У вагоні знаходилося безліч інших пасажирів. Один з них зробив зауваження чоловікові. Після цього той, залишивши собаку, підійшов до другого, між ними стався нетривалий діалог. Собака в цей час перебував без контролю з боку господаря.

Читайте такожУ київському метро сталася пожежа: з вогнем "боролися" за допомогою швабри (відео)

"У специфічній обстановці метро, де багато незнайомих людей, звуків, запахів милі тварини можуть злякатися і стати агресивними. Крім цього, в правилах метрополітену Києва (пункт 3) зазначено, що громадяни можуть безкоштовно перевозити птахів і дрібних тварин тільки в спеціальних клітках. Звідси випливає, що великих собак взяти з собою в метро не вийде. А у людини на відео вийшло", - йдеться в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити інші новини: