У Запорізькій області завершують поточний середній ремонт автотраси Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя. Ділянку протяжністю 10 км відновили в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє підрядник робіт, компанія "Автомагістраль-Південь", роботи на ділянці 272 – 282 км почали одними з перших в сезоні-2021. Їх виконували 80 працівників та 60 одиниць техніки. 

Упродовж двох місяців тут повністю відновили дорожнє полотно, а також перевлаштували слабку основу на окремих ділянках, відновили водопропускні труби та зробили водовідведення з проїзної частини, розчистили придорожню смугу.

Відео дня

Наразі ще укріплюють узбіччя, влаштовують з’їзди, встановлюють дорожні знаки та облаштовують зупинки громадського транспорту. Незабаром розпочнеться встановлення бар’єрного огородження та нанесення дорожньої розмітки.

Автомобільна дорога національного значення Н-23 має протяжність 255,8 км та проходить через густонаселені районні центри Кіровоградщини, Дніпропетровщини та Запоріжжя. 

"Дорога вже багато років потребувала ремонту через численні ями, напливи та колійність. За останні 50 років на ділянках траси у Запорізькій області проводили лише аварійні ремонти. Після завершення робіт пересуватись дорогою нарешті стане комфортно та безпечно", - запевняють будівельники.

Раніше координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко показав, як просувається наймасштабніший інфраструктурний проєкт області – будівництво мостів у Запоріжжі. Завдяки програмі Зеленського на легендарному довгобуді вже відкрито рух першою частиною балкового мосту.