false

На тлі рекордної за останні десятиліття спеки в Греції продовжують вирувати лісові пожежі, які загрожують знищити історичну спадщину людства. Щоб якось впоратися зі стихією, Греція покликала на допомогу інші країни. Відгукнулися Ізраїль, Кіпр, Румунія, Франція, Швеція і Швейцарія, а також Україна.

Уряд України 5 серпня прийняв рішення відправити для гасіння пожеж сто рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій з десяти областей країни. Збори почалися вночі цього ж дня.

false

Менш ніж за добу загін зі ста українських пожежників, які незабаром вирушили на допомогу Греції, був вишикуваний у дворі відділення ДСНС й очікував подальших вказівок. При цьому, як стверджують офіцери служби, охочих взяти участь в операції було втричі більше.

Відео дня

До рятувальників звернувся голова ДСНС Микола Чечоткін, який заявив, що завдяки своєму досвіду українські рятувальники зможуть надати неоціненну допомогу в боротьбі зі стихією, що вирує на півдні Європи, за що будуть винагороджені великою вдячністю від народу Греції.

false

При цьому, він наголосив, що найголовніше, щоб всі пожежники, які  вирушають у Грецію, повернулися додому живими й здоровими.

"Всі ми, ваші рідні, кохані, чекаємо вас тут здоровими. Тому прошу дотримуватися всіх заходів безпеки", - сказав Чечоткін.

Після традиційного "Слава Україні! - Героям слава!" пожежники зайшли в спецмашини та вирушили в аеропорт "Київ" (Жуляни).

false
false

В аеропорту загін українських рятувальників здивованими очима проводжали сотні українців, які очікували своїх рейсів, щоб вирушити в довгоочікувану відпустку.

false

З речей у пожежників із собою було все найнеобхідніше з розрахунку на те, що операція може тривати не менше 10-15 днів.

Як зазначив Чечоткін, на цей час точно сказати, як довго триватиме операція, неможливо. Однак за необхідності Україна також готова відправити до Греції більше рятувальників.

false
false

- Як настрій? - запитують у рятувальників журналісти.

- Бойовий. Це наш обов'язок, - відповідає по-офіцерськи один з пожежників.

false

В аеропорту українським рятувальникам було потрібно пройти всі стандартні процедури, паспортний контроль, а також надати сертифікат про вакцинацію.

Після чого почалося навантаження на борт літака, переліт якого в обидві сторони був оплачений групою "Метінвест", яка оперативно включилася в процес, що дозволило провести всю операцію зі збору й відправки рятувальників у рекордно стислі терміни.

false
false

Успішне проведення операції стало можливим також завдяки сприянню міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

false

Як повідомив журналістам директор з продажу групи "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко, компанія й надалі готова надавати державі допомогу в надзвичайних ситуаціях. 

"Метінвест" ніколи не залишається осторонь і завжди відгукується на заклики про допомогу, які надходять до нас. Наприклад, минулого року ми профінансували закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів для українських лікарень. "Метінвест" відчуває свою соціальну відповідальність і працює на захист держави", - сказав Ніколаєнко.

false