Українським батькам не сподобалися завдання в підручнику / Фото УНІАН

В мережі здійнявся скандал через неоднозначне завдання в українському підручнику для початкових класів.

У один ряд із Тарасом Шевченком і Лесею Українкою поставили українських поп-артистів - Надю Дорофєєву і Дмитра Монатіка. На завдання у книзі звернули увагу батьки спільноти "Батьки SOS" на Facebook.

Читайте такожКабмін затвердив Державний стандарт базової середньої освіти

Відео дня

Питали, чи це не фейк, проте світлини, як і підручник із завданнями, виявились справжніми. 

"Привіт. Допоможіть ідентифікувати підручник (або зошит) для 2-го класу. Або це фейк? UPD: не фейк, додаю фото зошити і сторінки, які мені вислали до повідомлення", - написала автор посту.

Учасники спільноти відреагували на фото бурхливо. Як виявилось, цей зошит затверджено Міністерством освіти:

Велеслава Старецька / кріншот

"Це друкований робочий зошит з ЯДС, а не підручник. Але цей зошит затверджений МОН", "Чому було не згадати про Всеволода Нестайка. Чи Ліну Костенко, нашу сучасницю... А то одні з іншими взагалі не в'яжуться", - прокоментували одні.

Мда, думала, що дитині не в другому класі доведеться пояснювати, що у підручниках можуть друкувати дурню. Думала, пізніше, - додала ще одна. 

Читайте такожУ підручнику для читання заховали рекламу мінеральної води й мережі кав'ярень (фото)

"Думала дно. Читаю коменти - нижче постукали. Агов, люди, ви дійсно не розумієте, що ставити в один рядок Шевченка, та Монатика - лютий треш, та ви ще поставте поруч Грушевського та Вєрку Сердючку і обговорюйте хто "дєткам больше нравиЦЦо". Я розумію, що автори намагаються осучаснити підручники та робочі зошити, тож було б не дивно якби у завданні ми б побачили Руслану, Джамалу, Вакарчука, Скрипку, принаймні ці співаки вже зробили певний внесок в історію України. Так само як і логічно мати завдання з Шевченком, Лесею, Сковородою і нехай для багатьох другоклашок це лише зображення на купюрах, але такі завдання заохочують принаймні поцікавитись "ху із ху", - резюмувала ще одна мати школяра.

Інші ж матері заявили, що не бачать нічого поганого у такому завданні, пишуть, що все ж краще, ніж українські політики.

"Що не так? Не політики. Щоб зацікавити дітей, хіба погано?", - йдеться під постом.

Батьки, як ви дістали! То вам занудна застаріла програма нецікава, то істерика, що когось з них "в один ряд" поставили, - не втримався один з коментаторів.

Вас також можуть зацікавити новини: