У музеї Künstlerhaus у Відні відбулася презентація першого з початку повномасштабної війни друкованого випуску українського Vogue. Захід було приурочено до відкриття виставки сучасних українських художників ART ON THE BATTLEFRONT, ініційованої виданням. 

За підтримки Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова у друкованому номері Vogue вийшла історія Алевтини Кахідзе — української художниці родом з Донецької області, яка втратила матір в окупації. У онлайн-форматі на Vogue UA ми поділимося історією Наталії Лелюх — лікарки-волонтерки, яка зараз перебуває на передовій, і Анастасії Магеррамової, керівниці пресофісу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". 

Музей "Голоси Мирних" поділяє із українським Vogue важливу мету — збір історій мирних мешканців нашої країни, які переживають війну та її наслідки. Архів Музею вже налічує понад 65 тисяч таких історій. Об'єднавши зусилля з Vogue заради збереження історичної пам’яті України, Музей долучився до проєкту Heroes. Проєкту Vogue, в якому зібрані цінні свідчення з перших вуст — задля кращого, мирного майбутнього.

Відео дня

"Запам’ятати війну, донести правду до світу, зробити висновки і не дати їй повторитися — місія Музею "Голоси Мирних". Чесні, страшні, зворушливі історії про тих, хто вижив і тих, кого вже немає, допомагають формувати та зберігати нашу історичну пам’ять, передавати її новим поколінням. Важливо те, що ми поділяємо цю місію із однодумцями у Vogue. Разом ми зможемо більше", — підкреслила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Слова на обкладинці випуску — "Шлях незламних" — стосуються тих, хто потрапив на сторінки журналу, а також мільйонів героїв, чиї імена ще належить дізнатися.

"Цієї весни український Vogue вперше виходить друком від початку повномасштабного вторгнення. Ми присвятили наш особливий випуск всім українцям та українкам і нашому спільному шляху до перемоги. Серед героїв видання — військові та політики, волонтери й митці, правозахисники й артисти, працівники ДСНС та Укрзалізниці, які своєю щоденною роботою наближають країну до перемоги. Деякі історії наших героїв набули продовження у спецпроекті, реалізованому в колаборації з Музеєм "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова, де зібрані історії людей, що постраждали від війни. Об’єднавшись, ми прагнемо розповісти ці історії всьому світові й надати голос українським героям", — зазначила Дарія Слободяник, редакторка відділу Культури Vogue UA.