Правоохоронці провели обшук за місцем розташування Call-центру / фото od.npu.gov.ua

В Одесі викрито шахраїв, які викрали з чужих банківських карт 500 тисяч гривень.

Читайте такожЯк шахраї відбирають житло у людей під поглядом будівництва хостелів (відео)

Як повідомили в управлінні протидії кіберзлочинності в Одеській області Нацполіції, діяли зловмисники під виглядом працівників банківських установ, використовуючи SIP-телефонію.

Встановлено, що зловмисники здійснювали смс-розсилку у вигляді спаму і робили телефонні дзвінки потенційним потерпілим, представляючись при цьому співробітниками служби безпеки різних банків.

Таким чином, входячи в довіру, фігуранти отримували дані про банківські картки (термін дії карти, CVV-код, ПІН-код). Потім вони знімали гроші з чужих карток за допомогою різних платіжних систем.

«Для здійснення своєї шахрайської діяльності чоловіки орендували нежитлове приміщення, обладнали його під Call-центр і підібрали близько 40 осіб персоналу. Сума заподіяних ними потерпілим збитків становить близько 0,5 млн грн», - повідомили в управлінні.

Правоохоронці провели обшук за місцем розташування Call-центру. Вилучено 12 системних блоків, монітори до них, ноутбук, роутер, реєстратор, мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи та ін.

За даним фактом порушено провадження у ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про оголошення фігурантам підозри.