Дітей, які приїхали з Вінниці до Ужгорода, нікому було везти назад додому / фото з Facebook-сторінки Віталія Павловського

В Ужгороді представники ТЦК посеред ночі забрали водія автобуса, який привіз із Вінниці дитячу збірну на всеукраїнські змагання з тхеквондо. Про це повідомив вінницький журналіст Віталій Павловський. 

За його інформацією, водій заночував у хостелі "Монада", де його о 01:30 разом з іншими чоловіками насильно забрали військкоми разом з поліцією.

"Пояснення, що він - єдиний водій з групою спортсменів збірної України, їм не аргумент! Всіх на нічну комісію, у військкомат. Телефони відібрали, інформацію своїм рідним, тренерам повідомити не було змоги", - розповів журналіст та додав, що після завершення військово-лікарської комісії водія відправили до Чернігова.  

Відео дня

Згодом Павловський повідомив, що перевізник знайшов іншого водія для повернення дітей додому. Однак ключі від автобуса залишилися у військкоматі, і жоден із місцевих водіїв не наважався піти і забрати їх. Довелося попросити зробити це переселенку з Маріуполя.  

Ключі від автобуса з військкомату довелося забирати жінці / фото з Facebook-сторінки Віталія Павловського

"Кульмінація всієї цієї неприємної історії, де люди, маючи владу, стають авторитарними, де порушення законів і Конституції України стає нормою, де діти можуть стати заручниками "а у нас команда", та між варіантом, де після нічного спільного рейду в готелі, насильного проходження комісії та отримання військового квитка, одразу відправляють на навчання замість дати повістку на відправку з відстрочкою 3-5 днів, вибирають перший… А як же діти? Діти почекають, ухилянтів потрібно карати таким чином", - зазначив Павловський.

В Ужгородському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки не коментують інцидент. Черговий, який підняв слухавку у ТЦК, сказав, що він не в курсі події та не уповноважений коментувати.

Оновлено о 13:45. У Закарпатському обласному ТЦК та СП відреагували на цей випадок, заявивши, що чоловік не мав законних підстав на відстрочку по мобілізації та уникав військової служби. 

"Під час спільних заходів із Національною поліцією щодо перевірки дотримання правил військового обліку та виявлення громадян, які ухиляються від мобілізації, представниками спільних груп було виявлено громадянина, який не надав інформації про перебування на військовому обліку. Представники Нацполіції доставили його до Ужгородського РТЦК та СП для уточнення військово облікових даних. При уточненні з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку по мобілізації немає, і останній безпідставно уникає військової служби в ЗСУ", - сказано у повідомленні.

Силове затримання військкомами чоловіка на вулиці у Львові – деталі

Минулого тижня в мережі з’явилося відео, на якому представники військкомату у Львові силоміць затягують до мікроавтобуса чоловіка. Затриманню намагалися завадити місцеві жителі. 

У Львівському ОТЦК та СП, коментуючи цей інцидент, заявили, що встановлюють обставини цього випадку, призначена службова перевірка.

Вас також можуть зацікавити новини: