Валерій Залужний втратив посаду головнокомандувача в лютому / фото facebook.com/CinCAFU

Високі рейтинги довіри українців, які сьогодні має Валерій Залужний – не обов’язково означають, що на гіпотетичних виборах він зможе отримати багато голосів. Про це заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто в інтерв’ю "Главкому".

Він зауважив, що рейтинг довіри до людини не обов’язково перетікає у рейтинг електоральний. "Бо рейтинг довіри – це абсолютний показник, він пов'язаний з однією конкретною людиною. А рейтинг електоральний – відносний показник, він залежить від того, хто із цією людиною поруч у списку", – роз’яснює соціолог.

На думку Паніотто, рейтинг Залужного поступово почне знижуватися, особливо якщо він справді спробує взяти участь у якомусь виборчому процесі. 

Відео дня

"Те, що нині показують заміри, це найвища точка для Залужного. Його поки що ніхто суттєво не критикував, а коли почнеться кампанія, почнуться нагадування, що він дисертацію захищав у Ківалова тощо. Після початку кампанії рейтинг у нього знизиться – це закономірність", – вважає соціолог.

Відставка і нова посада Залужного

Як писав УНІАН, 8 лютого президент Зеленський своїм указом звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача армії. Цьому передували кілька тижнів чуток та інсайдів про те, що така відставка готується.

Пояснюючи причини звільнення популярного в народі генерала, Зеленський послався на провал літнього контрнаступу і поступову "стагнацію" ситуації на фронті зараз. За його словами, армії були потрібні зміни.

Місяць по тому президент повідомив, що погодив кандидатуру Залужного для призначення на посаду посла України у Великій Британії. Щоправда, сама Британія офіційної згоди ще не надала.

Вас також можуть зацікавити новини: