Кличко пообіцяв матеріальну допомогу постраждалим від вибуху на Позняках / facebook.com/KARS.Kyiv

Влада Києва готова виділити з резервного фонду міста 30 млн грн для вирішення житлової проблеми людей, що постраждали внаслідок вибуху в будинку на Позняках.

Читайте такожВибух на Позняках: мешканцям зруйнованого будинку компенсують вартість житла та виплатять матеріальну допомогу – депутат

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Я сьогодні зранку був на нараді у прем’єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто, а половину – виділити уряд. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави», - сказав Кличко.

Під час брифінгу він також сказав, що за оцінками фахівців, весь будинок вже не придатний для експлуатації в подальшому.

«Фахівці кажуть, що будинок, скоріш за все, доведеться демонтувати», - сказав мер.

На цей час, за його словами, відомо, що в результаті вибуху в столичній багатоповерхівці троє людей загинули, доля ще двох киян залишається невідомою.

«Рятувальники вже добу працюють на місці трагедії. Розбирають завали, шукають людей, які могли там залишитися. На всіх поверхах будівлі встановили балки для укріплення, аби будинок не обвалився. Також фахівці обстежують сусідні будинки, щоб визначити, в якому вони стані і чи безпечні для проживання», - сказав Кличко.

Також він зазначив, що місто надає необхідну допомогу всім постраждалим мешканцям будинку. В інтернат на Харківському шосе вже переселили 56 людей, їх забезпечили харчуванням, медикаментами та всім необхідним. Також «Укрзалізниця», багато співробітників якої мешкають у цьому будинку, надала номери в готелях. Частина людей вирішили пожити у родичів чи знайомих.

«Також повідомлю, що місто цього тижня надасть матеріальну допомогу постраждалим мешканцям та допомогу родичам загиблих», - сказав мер.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальне провадження та проводила обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували багатоповерхівку на столичних Позняках, у якій стався вибух.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати.

Доля двох чоловіків - 1976 і 1967 років народження - залишається невідомою.