Відновлення храму в Прилуках: благодійник Сергій Коровченко отримав від митрополита Епіфанія нагороду

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній у Митрополичому домі Михайлівського Золотоверхого собору (резиденції предстоятеля ПЦУ) нагородив орденом святого Архистратига Михаїла І ступеня підприємця Сергія Коровченка.

Таким чином митрополит відзначив внесок благодійника у відновлення собору Різдва Богородиці – єдиного православного храму української церкви у Прилуках, що є пам'ятником архітектури національного значення. Про це повідомляє видання "Апостроф".

До цього митрополит Епіфаній вперше за 200 років завітав до Прилук як голова помісної української православної церкви, та у відновленному храмі освятив престол і благословив захисників України. Собор Різдва Пресвятої Богородиці збудований у 1618 році дерев'яним, у XVIII ст. він згорів, і був відновлений у 1815 році в камені. Сергій Коровченко своєю чергою відзначив внесок настоятеля храму Віталія Юрочко. Наразі у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці силами настоятеля храму отця Віталія та представників громади була налагоджена робота волонтерського хабу.

Відео дня

"Дякую митрополиту та усім, хто долучився, зберіг і відвідує нашу українську церкву. У пам'яті спогади про те, як ми разом з настоятелем Віталієм Юрочко проводили оновлення собору, завдяки якому будівля зараз має ошатний вигляд", - сказав бізнесмен.

Владислава Молчанова, чий благодійний фонд також був залучений до відновлення храму, прокоментувала подію.

"З ініціативи Сергія Коровченка старий храм було реставровано, парк, у центрі якого знаходиться собор, облагороджений, на її території поставлені різні скульптурні композиції. Собор Різдва Богородиці – єдина поки що церква ПЦУ в Прилуках та його околицях… Візит до міста митрополита Епіфанія – це перший за 200 років візит патріарха до Прилук. Для місцевих жителів це була знакова подія", – розповіла Владислава Молчанова.

Нагадаємо, раніше Фонд Владислави Молчанової та Сергій Коровченко передали позашляховики й медичний всюдихід Pinzgauer з Британії бійцям 67-ї ОМБр, сформованої на основі Добровольчого корпусу "Правий сектор" та 79-му прикордонному загону ДПСУ.