Кількість біженців зросте, якщо Україна програє війну / фото REUTERS

Якщо Україна зазнає розгромної поразки у війні, ще близько 10 млн людей виїдуть з країни, повідомляє німецьке видання WELT з посиланням на "інформованих парламентарів".

"За цього сценарію переважна більшість біженців попрямує до Західної Європи; однією з країн призначення буде Німеччина", – пише WELT.

Втім, коментувати такий сценарій Міністерство внутрішніх справ Німеччини і Федеральна поліція країни відмовилися. Вони відповіли, що не розглядають такий сценарій.

Відео дня

Видання також нагадує слова ООН про те, що з початку російсько-української війни Україну покинули понад шість мільйонів біженців. Серед них, 1,1 мільйона громадян України вирушили до Німеччини. Ще мільйони людей в Україні стали внутрішньо-переміщеними біженцями. 

Біженці з України: останні новини

Як повідомляв УНІАН, майже в усіх країнах ЄС збільшилася кількість українських біженців. Єдине виключення – Данія, де їх кількість зменшилася на 4,5%. 

У Німеччині через українців різко зросла кількість безпритульних. Наприклад, на землі Баден-Вюртемберг кількість безпритульних зросла до 77 тисяч. 

Також, влада Норвегії днями заявила, що планує запровадити суворіші правила для українських біженців. Йдеться, зокрема, про фінансову підтримку біженців. 

Вас також можуть зацікавити новини: