Більша частина повідомлень в поліцію стосувалася використання комуністичної символіки / фото УНІАН

Сьогодні до поліції надійшло 38 повідомлень про правопорушення, пов'язані з масовими заходами з нагоди 9 травня.

Про це повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

Так, найбільше повідомлень стосувалися використання комуністичної символіки. Вже складено 9 адмінпротоколів.

Відео дня

За даними першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, вже відбулися понад 600 масових заходів, в яких взяли участь більше 40 тис. осіб.

Яровий зазначив, що серйозних порушень громадського порядку не зафіксовано, і правоохоронці не допустили розвитку конфліктних ситуацій.

Він додав, що всі підрозділи МВС продовжують нести службу, працюють оперативні штаби.

«Особлива увага приділяється місцям відпочинку громадян - парки та лісосмуги. До закінчення всіх заходів особовий склад працюватиме в посиленому режимі», - сказав Яровий.

Читайте такожЗеленський: для українців перемога над нацизмом – це причетність до великої справи для людства (відео)

Як проходили акції в Києві та областях:

  • На площі Слави в Києві люди клали квіти до Могили Невідомого солдата. Деякі з присутніх, в основному діти, прийшли в радянських військових пілотках, але без червоної радянської зірки. Серед тих, хто покладав квіти, був помічений лідер забороненої Комуністичної партії України Петро Симоненко.
  • У Житомирі на День перемоги люди тримали прапори з радянською символікою, але заклеєною. З одного портрета поліцейським довелося знімати георгіївську стрічку.
  • В Одесі на Алеї Слави сталося кілька сутичок між учасниками проросійської акції «Безсмертний полк» і поліцейськими. Відомо про шістьох затриманих.