Чоловік підготувався до захоплення / Фото Facebook Антон Геращенко

Журналіст Юрій Бутусов поспілкувався із заручниками, яких утримував Максим Кривош у автобусі в центрі Луцька.

Інтерв'ю з чоловіком на ім'я Андрій, він опублікував на сторінці в Facebook. 

"Через кілька хвилин як ми сіли, зайшов цей Максим, сів за нами. Як тільки автобус виїхав з автостанції, він дістав автомат, гранати, підійшов до водія та заявив, що він захопив автобус. Майже одразу він зробив кілька пострілів у стелю, щоб показати, що він говорить серйозно", - розповів Андрій.

Відео дня

За його словами, він програміст. Вчора вирішив із 22-річним сином з'їздити до села, так опинились у автобусі. Після захоплення терорист наказав їхати до центру, закрив двері, штори.

"Він говорив монологами, ми намагались не провокувати, не сперечались. Він сказав передзвонити родичам, щоб вони зробили розголос та повідомили ЗМІ, щоб був резонанс та не було штурму. Він також вимагав набирати й інші видання. Спілкувався з журналістами однаково - його цікавило тільки чи знають журналісти про його вимоги, чи усі побачили його звернення, ну і щоб не було штурму. Потім забрав телефони", - заявив чоловік.

Читайте такожЗаручників в Луцьку після звільнення оглянули медики і допитали слідчі – МВС

Зі слів звільненого заручника, Кривош діяв раціонально й був добре підготовлений.

"Були моменти, коли він погрожував. Щоб вікна не відчиняли. З іншого боку намагався діяти ввічливо, не кричав. Коли робив постріли, то бабці на першому сидінні стало зле, її трясло після пострілів, то він її заспокоював. Виявляється, що він узяв з собою воду, заспокійливі пігулки, від головного болю, і пропонував все це нам", - повідомив Андрій.

Чоловік зізнався, що зараз почувається нормально й спав добре. На питання журналіста про дивне захоплення терориста, який вже встиг здатися, відповів, що йому це здалося цирком.

"Чесно кажучи, з БТРом це виглядало як цирк, бо все закінчилось, а знов почали. Було дивно спостерігати. Мені здалось, що він був дуже націлений на виконання його вимог, і домігся цього, ось і усе", - заявив він.

Як повідомляв раніше УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Краснилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований та у нього при собі є автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області було введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником велися переговори. Центр Луцька був перекритий поліцією. Відомо, що чоловік, який висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців.

Потім викинув з автобуса гранату, яка не здетонувала. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у Facebook, що підозрюваний в захопленні автобуса із заручниками у Луцьку - 45-річний двічі судимий громадянин України Максим Кривош.

Станом на 22:10 21 липня всі заручники з автобуса, захопленого вранці в центрі Луцька, були звільнені. Терорист Максим Кривош затриманий.