Чисельність ЗСУ можуть збільшити / facebook.com/MinistryofDefence.UA

В Україні можна буде збільшити чисельність Збройних сил у разі ухвалення парламентом законопроекту про основи національного спротиву.

Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі каналу "Україна 24".

Він зазначив, що збільшення чисельності ЗСУ включатиме в себе створення постійно діючих органів управління та кадрових підрозділів саме територіальної оборони.

Відео дня

"Крім того, в цю кількість входить збільшення чисельності Сил спеціальних спецоперацій, які будуть створювати так званий кістяк підрозділів, які будуть складати основу національного опору. Тобто вони будуть діяти не тільки на нашій території, а й за кордоном нашої території, тобто на тимчасово окупованій", - пояснив Грабський.

За його словами, зараз прийнято тільки концепцію територіальної оборони, на основі якої будуть розроблятися бюджетні показники.

"Я переконаний, що збільшення чисельності Збройних сил буде включено до держбюджету наступного року. Проблем не буде", - зазначив експерт.

Раніше на сайті Верховної Ради був опублікований текст президентського законопроекту про основи національного опору (№5557), який регулює питання розвитку територіальної оборони, організації опору та відповідної підготовки громадян України до нього.

Згідно з документом, національний опір є складовою частиною комплексної оборони України, що включає в себе комплекс заходів, які організовуються і здійснюються в мирний час і в особливий період в країні.